dinsdag 19 juni 2012

emoties

Scooby moest er aan geloven, sterilisatie.... Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. Ze is geopereerd door Esther, van Signi Zoekhonden, in Bakel. Ik ben er bij gebleven, erg interessant. Na de operatie heb ik nog foto's laten maken van haar poot, om te zien hoe de breuk zich hersteld had. Uit de foto's blijkt dat ze erg slechte heupen heeft, vandaar (o.a.) "emoties" als titel. Geen leuk bericht, ik zit er erg mee in mijn maag. De foto's worden doorgestuurd naar een specialist, dus ik kan niet anders dan afwachten. Ondertussen geef ik haar al Glucosamine, tegen Arthritis, om erger te voorkomen. In het ergste geval, moet ze geopereerd worden. Dit is een kostbare aangelegenheid, maar ja, ze is nog zo jong... Op de foto draagt ze de grootste maat romper stretch, van de Hema. Nog steeds te klein, maar ze kan tenminste niet bij de hechtingen.
Dan had ik het genoegen, om kennis te maken met Gijs' halfzusje, Lara:
Over emoties gesproken... Ze lijkt op Gijs, dat was heel leuk om te zien, een meisjes uitvoering van Gijs! Sorry voor de wazige foto!
Ondertussen, floreert de tuin, dankzij overvloedige regen!
Mijn perzikboompje hangt weer vol dit jaar! En wat te zeggen van deze reuzefuchsia:
Die vond ik bij kwekerij Spilt, in Naarden!
Op quiltgebied valt er weinig te melden. De blokken van mijn behangetje zijn klaar. Ik heb ook maar eens een "designwall" gecreëerd, oftewel, een laken over de boekenkast gedrapeerd;
Veel verder dan dit ben ik nog niet gekomen;
Vandaag ga ik eens verder met een nieuw streven; ik wil elke dag meer uit mijn huis weghalen, dan dat ik er in sleep... Vorige week had ik een goed begin! Met een volle auto ben ik naar de dump gereden! Helaas kwam toen in de middag de natuurkunde leraar van Gijs langs, met een lading scheikunde glaswerk... Alsof één verzamelaar (ikke) in huis nog niet genoeg was! Maar geeft niet, ik heb een zijkamer waarvan de deur dicht kan. En dat is maar goed ook, want het is meer een berghok met ramen...

donderdag 14 juni 2012

GESLAAGD!!!!

OOO wat zijn wij heden blij!!! Gijs heeft op zijn karakteristieke flierefluitende manier zijn VWO diploma gehaald. Gossamme, van wie heeft hij dat relaxte toch? Nichtje Iris is ook geslaagd, neefje Martijn helaas niet. Hij heeft het flierefluiten tot een kunst verheven, je kan ook te ver gaan...
De vlag had ik vanochtend al opgezocht, dus hij kon meteen naar buiten, na het telefoontje van de mentor;




Heerlijk, die blijheid na het debâcle van gisteravond! Wat een sneue vertoning, dat voetbal... Deze drie op de bank, gisteravond, zijn allen geslaagd!!
En Peppi natuurlijk ook;
Alhoewel hij stiekem misschien voor Spanje is....


dinsdag 12 juni 2012

Kadootjes van collega's en zwaluwen

Vorige week kreeg ik zomaar van drie collega's een kadootje, en ik was niet eens jarig!
Van Gerda kreeg ik een plantensteun met roodborstje! Annelies kwam terug van vakantie en legde een verrassing voor me neer, in de winkel:
En als klap op de vuurpijl kreeg ik van Elsbeth een boek, dat ik wel kende, maar niet had. Ik was er heel blij mee, want kijk nou:
Mijn levensboom staat er in! Dames, allemaal heel erg bedankt!

En dan nog even een bericht voor diegene die zich zorgen maakte over het welzijn van de zwaluwen, boven mijn voormalige vuurdoorn; de zwaluwen zijn "alive and kicking"! Zoals al in mijn reaktie vermeld, deze zwaluwen zijn aan mijn aanwezigheid en geklus gewend, ze komen ieder jaar terug. Ook in de nok aan de andere kant van het huis wonen zwaluwen. Indien er geschilderd wordt, worden de nesten ontzien. De zwaluwen laten zich zelfs door de schilder niet afleiden van het voederen van hun jongen. Ze vliegen langs zijn hoofd hun nest in! Ten bewijze dat ze er nog gewoon zijn, een foto van verse poep op de knoest van de vuurdoorn:
De nesten worden geteld bij ons in het dorp. Ooit stond ik in de tuin, toen de tellers langs kwamen.  Zij vertelden me, dat ze niet naar de dakranden kijken om nieuwe nesten te ontdekken, nee, ze kijken naar de straat... Daar liggen altijd enorme hoeveelheden vogelpoep!! Mijn overbuurman, had zelfs een plankje boven zijn raam gemaakt, om het raam schoon te houden. Op dat plankje onstond langzaam maar zeker een stalactiet van poep. Door ons de "poeptoeter" van Ab genoemd, en ook wel de schijtzuil...
Ik heb ook nog andere zwaluwen, die nestelen onder de dakpannen:
hier:

en hier:



En er zitten ook ergens vleermuizen! Brrr, ben altijd bang dat ze in mijn haar vliegen! Vorig jaar vonden de kinderen van de buren een vleermuis onder mijn heg. Zooo bijzonder om te zien, wat zijn ze klein met de vleugels opgevouwen! We hebben er een poosje op onze hurken naar zitten kijken. Ik zei nog tegen ze, dit is heel bijzonder, dat ga je misschien nooit meer zien. Het beestje kroop omhoog in de struik, ik hoop dat hij het gered heeft. Het leek mij namelijk niet normaal voor zo'n beestje om op de grond te zitten, en ook nog eens op klaarlichte dag!



maandag 11 juni 2012

He? Watte?

Ja, ik bennun beetje doof! Stokdoof, sinds vorige week... Vanochtend had ik een afspraak voor het laten uitspuiten, maar het heeft niet geholpen helaas. Ben bang dat het achter het trommelvlies zit. Er zit niets anders op dan afwachten... misschien een verkoudheid?

En waar ben ik mee bezig?
Ik heb de top van de "Caramel Fudge" mee naar huis genomen, om te quilten. De top was maar net op tijd af voor Nantes en heeft ook nog op Veldhoven gehangen. Ik moet daar nog steeds aan wennen. Het voelt vreemd, dat iets wat ik heb gemaakt, ergens "hangt".
Op het paneeltje komt een waaierpatroon. Om dat te tekenen, gebruikte ik een lineaaltje uit de winkel:
Zooo makkelijk! Een speld in het kleine gaatje links, stift in een ander gaatje en draaien maar!

In de tuin ben ik aan de Buxus begonnen. Ook heb ik een struik verwijderd, die al jaren een doorn in mijn oog is, letterlijk, de Vuurdoorn:
Leuk hoor, zo'n wintergroene struik, maar er ligt jaarrond rommel onder. Bovendien nestelen er jaarlijks zwaluwen in de nok erboven, dan heb je een beetje een idee van de hoeveelheid viezigheid ín de struik. Nee, het was geen fijn werkje, maar hij is gerooid! Gádverjasses!! En wat een schoon gezicht is het nu, heerlijk! Eindelijk weg, die oubollige struik!
Het was nog een erfenis van de vorige bewoonster. Nu alleen nog de stronk bewerken met round-up, de muur schoonmaken en de laatste takken wegbrengen!

dinsdag 5 juni 2012

Het kastje van Bep...

maar eerst even laten zien dat ik ook heus wel eens iets afmaak! Dit is het tasje dat we zondag bij Bep gemaakt hebben:
Aan het kastje van Bep, gaat een verhaaltje vooraf... Peppi heeft een probleempje met de post. Hij vindt het reuze lollig om alles te verscheuren! Dus begin april ging ik op zoek naar een brievenbus. Op zich nog niet makkelijk want, wat zijn er een lelijke krengen te koop... en wat ik wel mooi vond, was te duur. Niet dat ik zo'n krent ben, het is slechts zelfbescherming. Ik ben namelijk heel goed in het aanschaffen van spullen, maar laat de zooi vervolgens slingeren... Awel, ik vond een brievenbus op Marktplaats, lekker ruim voor eventuele pakketjes, met een brede inworpgleuf, helemaal super. En ja, het ding leed vervolgens een aantal weken een zwervend bestaan in huis. Ik had al een boor geleend, vastberaden om dat appeltje meteen te schillen... Helaas, dat werkte niet! Vervolgens kocht ik alvast een leuke sleutelhanger, voor mijn brievenbus-sleuteltje, kwestie van prioriteiten stellen he?
Ook de sleutelhanger verdween in een berg zooi, het was een wonder dat ik hem terugvond! En al die tijd stond die brievenbus doelloos in de weg. Totdat ik zondag bij Bep was en dat leuke kastje vond. Ik dacht, als ik nou een plekje heb waar ik die sleutelhanger kan ophangen, ga ik vast aan de slag met die brievenbus, logisch toch? Nou, het wonder is geschied! Zelfs ik kan niet tegen drie rondzwervende aankopen, plus een geleende boor!! Tadaa:
 Eerst het kastje opgehangen! Toen een uur aan het hannessen geweest met de brievenbus. Het is nog een hele toer om dat ding tegen de muur te houden, om de boorgaatjes te kunnen aftekenen. Uiteindelijk bood een stoel uitkomst.
Het lijkt of hij heel laag hangt, maar dat komt omdat het zo'n grote deur is. Misschien ziet dit er beter uit?
Even voor de oplettende kijker; ja, de muur achter de brievenbus is nat! Ik mag zelfs wel zeggen, doorweekt!! Wat 's morgens begon als een drupdrupdrup, was na een uur veranderd in een waterval... Paniek natuurlijk! In afwachting van de loodgieter, heb ik een angstige middag beleefd, met heen en weer rennen van kamer naar gang naar slaapkamer, in de hoop dat er geen vocht naar binnen kwam! Achter die deurtjes boven de voordeur, bevindt zich namelijk mijn pas behangen en geschilderde slaapkamer!! De loodgieter constateerde een lekkend dakje boven die deurtjes, volgende week komt er een nieuw dak op. Mozeskriebel, mijn huis alleen, voorziet de loodgieter van een goed belegde boterham! Ik zei nog tegen hem, ik was bang dat het de nieuwe dakgoot was... neenee zei hij, die is in orde, hoe is het met het riool? Prima zei ik, en de nieuwe ketel op zolder doet het ook geweldig! Waterleiding ook geen problemen sinds je die vervangen hebt. Ik kon nog wel even doorgaan... maar besloot met; ach Henk, als ik het ooit te koop zet, kan ik zeggen, zo goed als nieuw, altijd van een oud vrouwtje geweest, heeft helaas wel altijd buiten gestaan...
Overigens heb ik geen schade binnen! Dus kan ik vanmiddag verder met de volgende klus, de Buxus!!
Deze foto nam ik bij een kwekerij in het bos. Shoot dacht ik, denk ik lekker "bij" te zijn met de tuin, dient zich het volgende karwij aan... Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen, dat deze foto begin mei gemaakt is, dus ja, ook met de Buxus ben ik laat....



















maandag 4 juni 2012

Atelier Bep!, en andere weekend foto's...

Poepoe, het was weer een erg vol weekend! Vrijdag verjaardag, zaterdag werken én een verjaardag, zondag Featherweight-dag bij Bep!
Ga er maar eens goed voor zitten, want er volgen nogal wat foto's!!
Om te beginnen, vrijdag avond, eten in Amsterdam. We (moeder, zus, zwager, nichtjes) gingen met de pont naar het Centraal Station. Pontje KNSM-eiland, en daar valt een hoop te zien joh! Zoals bijvoorbeeld de Sirius van Greenpeace;
En de Pollux, van Peppi en Kokki;
En een heuse onderzeeër;
Hoe cool is dat? Een onderzeeheeeee? Krijg nou wat, ken ik die niet? Met die gele schoorsteentjes? Kom, help ff, waarom komt die me zo bekend voor? Wacht, even zoomen:
Aaaargh, ren voor je leven, wég van deze kade!! Het is het broertje van de Costa Concordia! Afgelopen winter, toen mijn riool vernieuwd was, kwam de stratenmaker. Eerder dan verwacht, want hij had onverwachts een lege week, omdat zijn vakantie niet doorging. Dat hoorde hij pas toen hij in de rij stond op Schiphol. Het cruise-schip waar hij een weekje op geboekt had, lag op z'n kant voor de Italiaanse kust....
Affijn, wij hebben natuurlijk veilig de overkant bereikt, en heerlijk gegeten in een tapas restaurant op de Rozengracht. Een restaurant dat ik nog kende uit de tijd dat ik bij de ABNAmro werkte, alleen heette het toen "Bols". Leuk om daar weer eens te zijn!
Zaterdag gezellig gewerkt met Petra, daarna meteen door naar de volgende verjaardag...
Zondagochtend was ik al vroeg op... Eerst snel de honden uitlaten en toen snel in de auto richting Bep! De Featherweight-dag begon om 10:30 uur, voor mij errug vroeg, gezien het feit dat het ook nog een uur rijden is! En dus nee, dat tijdstip heb ik niet gehaald... Maar het was dubbel en dwars de rit waard! Wat een gezellige dag!! En wat een gezellig huis en gezelschap! En dan ook nog eens heerlijk eten! Er valt op de diverse weblogs uitgebreid te lezen over deze dag, dus laat ik niet teveel schrijven, behalve; Bep en Jeannet, BEDANKT! het was SUPER!! En wat plaatjes;
Natuurlijk kocht ik wat lappies, en wat porselein en onderstaand kastje;
Over het waarom van dit kastje, zal ik morgen vertellen!

vrijdag 1 juni 2012

Kijk nou toch, wat er hier stof staat te vangen?
Zelfs het hartje dat ik er ooit op tekende is aan het vervagen... Maar, zondag mag'tie mee naar Atelier Bep!! Goed initiatief, kan ik misschien wat tips opdoen. Ik heb namelijk nog niet veel gedaan met mijn Featherweight. Nou ja, toch wel, maar dat is een beetje een genant verhaal.... ik heb hem al twee keer in de soep gedraaid, door de draad van de verkeerde kant door de naald te halen! Toen kon ik dus eindeloos peuteren om draadresten achter het spoelhuis vandaan te halen.... En dat dus TWEE KEER he? Hoe dom kun je zijn...
Laatste foto is een gebbetje voor Supergoof; kijk Ingrid, zelfde laarzen, 11 jaar en vele boswandelingen en Landrover-uitjes later:
Mooi he?